پروژه بتن ریزی ایستگاه های مترو قم
مشخصات پروژه بتن ریزی ایستگاه های مترو قم
پروژه بتن ریزی مترو قم که در دو فاز حفر تونل و احداث ایستگاه عملیاتی شد، توسط قرارگاه خاتم الانبیاء اجرا شد. مسئول عملیاتی کردن احداث ایستگاهها – یعنی پروژه بتن ریزی ایستگاه های مترو قم – مؤسسه حرا از قرارگاه خاتم الانبیاء بود که به خوبی به اجرای این عملیات پرداخت.

بررسی محصولات کاربردی پروژه بتن ریزی ایستگاه های مترو قم
جهت انجام این پروژه از بتن تولید شده در بچینگ با رده مقاومتی ۴۵ مگا پاسکال (مقاومت فشاری) استفاده شد و یک محصول از سری محصولات رامکا مورد استفاده قرار گرفت. محصول مورد نظر مجریان طرح، ابر روان کننده بتن رادون RADON بود. در این پروژه به ازای هر متر مکعب بتن با عیار سیمان ۴۳۰، سه کیلوگرم ابر روان کننده بتن رادون مورد استفاده قرار گرفت.

نکته حائز اهمیت استفاده از این محصول خاص (ابر روان کننده بتن) در پروژه مزبور این بود که بعضاً ۲ کیلوگرم از ابر روان کننده بتن رادون در خط تولید به بتن اضافه میشد و یک کیلوگرم از آن در محل پروژه به مخلوط بتن اضافه میگشت. در واقع از آنجا که مترو قم در محل قرارگاه خاتم بچینگی اختصاصی دارد، بتنی با عیار سیمان ۴۳۰ در محل بچینگ تولید میشد و در نهایت، با تراک میکسر به ایستگاههایی که لازم بود بتن ریزی در آن انجام شود، برده میشد.

بررسی دلایل استفاده از محصولات در پروژه بتن ریزی ایستگاه های مترو قم
استفاده از محصول ابر روان کننده بتن رادون RADON جهت تولید بتن در بچینگ اهمیت زیادی دارد و صرفاً برای تولید بتن با مقاومت بالا استفاده میشود.
دلیل سفارش ابر روان کننده رادون توسط مجریان پروژه بتن ریزی مترو قم این بود که استفاده از این محصول میتوانست نسبت آب به سیمان را به خوبی پایین بیاورد و در نتیجه، باعث افزایش مقاومت بتن شود.

از سوی دیگر استفاده از این محصول باعث شد میزان اسلامپ بتن تولید شده به خوبی حفظ شود. از آنجا که مسافت بچینگ تا ایستگاههای بتن ریزی زیاد بود، استفاده از این محصول مانع از بین رفتن و سفت شدن بتن میشد. در واقع میزان روانی بتن برای مدت طولانی حفظ میکرد و در نتیجه، بتن تولید شده در بچینگ با تأخیر در عملیاتی شدن بتن ریزی روانی خود را از دست نمیداد.