عمده خواص بتن از ترکیب آب و سیمان است. از آنجا که آب در واکنش با سیمان ضعیف عمل میکند، همواره مقداری سیمان خشک در بتن باقی میماند. برای رفع این مشکل، بهتر است از رزین سنگ مصنوعی استفاده شود. این مواد جهت افزایش مقاومت بتن در کارخانه بتن پیشساخته استفاده شده و در تولید سمنت پلاست و سنگ مصنوعی نیز کاربرد دارند. در این مقاله از بلاگ رامکا، ضمن تبیین مزایا، کاربرد و عملکرد رزین سنگ مصنوعی، ساختار شیمیایی این محصول را نیز بررسی خواهیم کرد. پس تا انتها همراه ما باشید.
رزین سنگ مصنوعی
رزین سنگ مصنوعی یکی از ملزومات شیمی ساختمان است که در ساخت مصنوعات گچی استفاده میشود. استفاده از سنگ مصنوعی گچی به دلیل مقاومت بسیار بالای ناشی از اضافه شدن این افزودنی و وزن کم، در صنعت ساختمان رواج دارد.
از آنجا که مقاومت و استحکام در صنایع سمنت پلاست اهمیت زیادی دارد، این مواد نیز در تکمیل روند کسب مقاومت نقش پررنگی یافتهاند؛ به نحوی که دستیابی به بعضی نتایج، بدون اضافه کردن این افزودنی در بتن غیرممکن است.
رزین سنگ مصنوعی، سیمان متبلور شده حاصل از ترکیب سیمان و پلیمر را بهبود بخشیده و سبب کاهش مصرف آب میشود. مصنوعات سنگی و بتنی که با رزین ساخته میشوند، به دلیل استحکام عالی در برابر ضربه، لبپَر نشده و ترک نمیخورند. همین امر دلیل آسانی حملونقل این مواد شده است. هر چه مصرف رزین بیشتر باشد، مقاومت تا حد اشباع بالا رفته و افزایش مقاومت خمشی و کششی محصولات بتنی را در پی خواهد داشت.
ساختار شیمیایی رزین سنگ مصنوعی
رزین سنگ مصنوعی بر اساس ترکیبات و ساختار شیمیایی به دو گروه اپوکسی و پلیاستر تقسیم میشود. در این میان، رزینهای پلی کربوکسیلات به دلیل شهرت و مقبولیت فراوان، در صنعت ساخت و ساز کاربرد زیادی دارند؛ شهرتی که بیارتباط با نام ابر روان کننده بتن پلی کربوکسیلاتی نیست. محصولی کارآمد که در گروه نسل سوم افزودنیهای کاهنده آب قرار داد و با حفظ مقاومت بتن، مادهای بسیار مناسب برای افزایش روانی بتن در محل پروژه است.
رزین سنگ مصنوعی پلی استر نیز که به صورت اورتو فتالیک و ایزو فتالیک تولید میشود، مقاومت مکانیکی و شیمیایی بالایی دارد. از آنجا که به هنگام ساخت مخلوط سیمانی، چسبیدن ذرات سیمان دردساز است، با افزودن عملکرد رزین سنگ مصنوعی، شاخه اتری این مواد سبب روان شدن مخلوط سیمانی بدون افزودن آب میشود.
مزایای استفاده از رزین سنگ
مزایای رزین سنگ مصنوعی در دو حالت بتن تازه و خشک شده نمایان است. رزین سنگ، هوای بتن تازه را کاهش میدهد و به دلیل بالا بردن روانی بتن، نیاز آبی بتن را کم میکند. بدینترتیب، بتنی با کیفیت و دوام بالا تولید میشود. زمانی که دوام بتن افزایش یابد، هزینه تعمیر و نگهداری کاهش یافته و موجب صرفهجویی در هزینهها میشود.
قالبگیری در صنایع بتنی نیز امری زمانبر و هزینهبردار است که با استفاده از رزین سنگ میتوان هزینههای آن را تا حد زیادی کاهش داد. در واقع، افزودن رزین به مخلوط بتنی باعث میشود بتن روان به راحتی قالبگیری شود. از این رو استفاده از رزین، در قالبگیری آسان اهمیت زیادی دارد.
بتن حاوی رزین سنگ مصنوعی، تا ۴۵% مقاومت بیشتری از خود نشان میدهد؛ مقاومتی که در اثر کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب به دست میآید. بکارگیری این افزودنی، سرعت گیرش سیمان را افزایش داده و امکان باز کردن زودتر قالب را فراهم میکند. از سوی دیگر استفاده از این افزودنی باعث میشود سطح بتن در قالبگیری دقیق و براق شود و زمان ساخت قطعات بتنی کاهش یابد.
بیشتر بخوانید: روش و میزان مصرف رزین سنگ مصنوعی
کاربرد و عملکرد رزین سنگ مصنوعی
این افزودنی همانند ابر روان کننده بتن، ذرات سیمان را از هم جدا کرده و با قدرت، ذرات سیمان را باردار میکند. بدینترتیب، سطح ذرات به طور یکنواخت بار منفی گرفته و همین یکسان بودن بار، سبب فاصله ذرات از هم میشود. در صورتی که ذرات سیمان در اثر خیس شدن به هم بچسبند، به واسطه دافعه الکترواستاتیکی این افزودنی، آب به راحتی از میان ذرات سیمان عبور کرده و مخلوط با آب کمتری روانی خود را حفظ کرده و تمام ذرات سیمان در واکنش هیدراتاسیون شرکت میکنند.
این مواد با افزایش مقاومت و کاهش مصرف آب، سبب دوام قطعات سیمانی تولیدی در برابر چرخه یخبندان و ذوب میشوند. آبدیده شدن سیمان نیز باعث شروع واکنش هیدراتاسیون میگردد. هر چه ذرات سیمان بیشتری با آب واکنش دهند، مقاومت بتن افزایش مییابد و آب در ترکیب با سیمان در حفرههای کلوخه شده محبوس میگردد.
تفاوت عملکردی رزین سنگ مصنوعی در ایجاد ممانعت فضایی است. این عملکرد در رزینهای نسل قبل وجود نداشت، اما در نسل جدید این افزودنی کاملاً مشهود است؛ به گونهای که مولکولهای اتر در این ترکیبات بسیار طویل هستند و در جهت خارج سیمان جایگیری میکنند.
کاربرد دیگر رزین سنگ مصنوعی، ساخت موزاییک پلیمری با جذب آب کم است. البته اکثر سنگهای مصنوعی و آنتیک نیز با این افزودنی تولید میشوند؛ تا جایی که میتوان گفت امکان تولید موزاییک پلیمری و سمنت پلاست با مقاومت مطلوب، با هیچ روش دیگری امکانپذیر نیست و مطمئنترین افزودنی کفپوشهای صنعتی، رزین سنگ مصنوعی است.
گسترش استفاده و عملکرد رزین سنگ مصنوعی به دلیل سهولت در اجرای آن هم است. این ماده همانند دیگر افزودنیهای بتن در مخلوط سیمانی ترکیب شده و بهره حداکثری از آن در کمترین زمان ممکن قابل مشاهده است؛ حتی مصرف زیر ۱% وزنی سیمان در ۳ دقیقه اختلاط از زمان ترکیب شدن و روان شدن مخلوط تا افزایش مقاومت نمونه در بلند مدت نیز امکانپذیر است.
میزان و روش مصرف
این افزودنی بتن که بر سیمان تأثیر زیادی دارد، باید پس از اضافه شدن سیمان به مخلوط بتنی اضافه گردد. در این میان، اگر در ساخت مخلوط بتنی از سیمان سفید استفاده شود، مصرف رزین سنگ مصنوعی افزایش مییابد، در حالی که بکارگیری سنگدانه گرد مصرف رزین سنگ مصنوعی را میکاهد.
در نظر داشته باشید برای بهینه شدن کاربرد و عملکرد رزین سنگ مصنوعی، باید مقدار دقیق این محصول به مخلوط بتنی اضافه شود و به عنوان آخرین ماده در بچینگ به مخلوط بتنی اضافه گردد. این افزودنی به دلیل غلظتهای گوناگون، میزان مصرف و اثرگذاری متفاوتی دارد.
بدین صورت که اگر این افزودنی کمتر از حد استاندارد به مخلوط بتنی اضافه شود، اثرگذار نخواهد بود. مصرف بیش از حد آن نیز سبب ایجاد حباب هوا و کاهش مقاومت نهایی بتن میشود. از این رو بهتر است پیش از اضافه کردن این افزودنی به مخلوط بتنی با شرکت تولیدکننده تماس بگیرید.
صنایع شیمی ساختمان رامکا از جمله تولیدکنندگان برتر این محصول است که به صورت کاملاً دقیق میزان مصرف محصولات خود را روی برچسب محصول درج نموده و به صورت تمام وقت پاسخگوی مشتریان خود است. از این رو هر یک از مشتریان میتوانند برای اطلاع از جزئیات روش مصرف و حل مشکلات احتمالی حین مصرف، با کارشناسان پشتیبانی رامکا تماس بگیرند.
همانطور که میدانید ساخت بتن خودمتراکم نیاز به بتن روان دارد. رزین سنگ مصنوعی یکی از انواع افزودنیهای بتن است که بتن تازه را روان و با قابلیت بالای تراکم تحویل میدهد. بدینترتیب، تمامی پارامترهای کیفیت بتن خود متراکم بهبود مییابد.
در این مقاله از بلاگ رامکا تلاش شد ضمن بررسی کاربرد و عملکرد رزین سنگ مصنوعی، ساختار شیمیایی و مزایای آن نیز بررسی شود. امیدواریم با مطالعه این مقاله توانسته باشید با مزایای این محصول به طور کامل آشنا شوید. خواهشمندیم با ارائه نظرات خود ذیل همین صفحه، ما را در ارتقای کیفیت مقالات یاری کنید.
اشتراکها: روش و میزان مصرف رزین سنگ مصنوعی: راهنمای کامل استفاده
رزین سنگ مصنوعی حتما باید پیش از قالب گیری اضافه شود؟
بله! در مرحله تولید بتن به بتن یا ملات اضافه شده و بعد از آماده شدن، قالبگیری شده و در قالب ریخته میشود.
خدا پدر و مادرتون رو، برای شما حفظ کنه، از راهنماییهای خوبی که انجام میدید🌹🌹
سپاس از لطف شما🙏
موزاییک و سمنت پلاست چه جوری تولید میشه؟
تولید این محصولات روش های مختلفی دارد، روش پرس خشک، روش پرس تر، روش ریختهگری