هر ساختمان از اجزای مختلفی تشکیل شده است. به طور معمول بیشترین استفاده از یک قسمت ساختمان، کف آن است که به دلیل جاذبه، به زمین زیر خود متصل است. در این مقاله از بلاگ رامکا که با هدف آشنایی با کلیات کفسازی بتنی نگاشته شده است، انواع کفسازی بتنی شرح داده میشود، چرا که برای هر نوع کفسازی از روشی خاص باید استفاده نمود. هر بتنی در کفسازی به نوعی نیازمند مادهای افزودنی است که در این مقاله به آن پرداخته خواهد شد و مراحل اجرایی کفسازی و در نهایت، مزایای کفسازی بتنی بیان میگردد. پس با ما همراه باشید.
کفسازی بتنی
از آنجا که تمام ترددها، انتقال و انبار کردن روی کف ساختمان انجام میشود، به جرأت میتوان گفت مهمترین قسمت هر سازه کف آن است. از پایینترین عضو هر ساختمان که شروع کنیم، اولین قسمت پی است. روی پی ساختمان، کف ساختمان ساخته میشود.
بتن مادهای بسیار سخت است که به راحتی سوراخ نشده یا سطح آن خراش داده نمیشود. از این رو جای تعجب نیست که از این ماده در خیابان و پیادهروها استفاده شود. حتی رنگ خاکستری و خستهکننده بتن را هم میتوان با بهرهگیری از مصالح تزیینی و بعضی رنگهای جذاب تغییر داد و اگر هزینه در فرایند عملیات مدنظر نباشد، بتن قابلیتهای بسیاری در تنوع و زیبایی دارد.
بتن جسمی بسیار سنگین است، ولی این موضوع در ساخت کف چندان حائز اهمیت نیست، چرا که همه وزن بتن توسط زمین زیر آن حمل میشود. این موضوع زمانی مسألهساز میشود که قرار است بتن روی طبقه زیرین خود اجرا شود.
کفسازی عملیات قابل استفاده کردن کف یک محوطه (مسکونی، تجاری، صنعتی یا حتی انبار) است و اگر این کفسازی با بتن انجام شود، کفسازی بتنی نام میگیرد. برای ساخت کفسازی بتنی، نیاز به چند لایه ملات و بتن است. برای انجام این فرایند، ابتدا یک لایه نازک ملات برای تسطیح کف ریخته میشود؛ لایهای که محافظ تأسیسات و لولهکشیها است. روی این لایه لازم است با مصالح پُر کننده، مثل پوکه یا خاک و شن ترازبندی شود و روی لایه تراز شده، کفسازی بتنی اجرا میگردد. لازم به ذکر است این ترتیب در تمام پروژهها الزامی نیست.
تا اینجا متوجه شدیم کفسازی عملیات قابل استفاده کردن کف یک ساختمان است که پس از سفت کاری اجرا میشود. اگر کفسازی در معرض شرایط شدید آب و هوایی، مثل بارش شدید و یخبندان قرار گیرد، لازم است عایقبندی انجام شود. برای انجام این کار بهتر است ابتدا لایه ملات اولیه را عایق کنید تا محفوظ بماند. در نظر داشته باشید عایق کردن حرارتی و رطوبتی، با مصالح گوناگون مثل: ایزوگام و مواد پلیمری و… انجام میشود.
استفاده از بتن با مقاومت بالا در کفسازی الزامی است. از این رو استفاده از انواع افزودنی بتن در ساخت بتن کفسازی بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که مقاومت در برابر فرسایش و ضربه، به وسیله افزودنیهای بتن افزایش دهنده مقاومت و دوام، مثل ژل میکروسیلیس ایجاد میشود. پوشاندن بتن با لایه نازکی از رزین سنگ مصنوعی یا اپوکسی نیز سبب محافظت کامل در برابر فرسایش و سایر عوامل مخرب خواهد شد.
انواع کفسازی بتنی
کفسازی بتنی یا در سطح صفر و هم راستای زمین و یا در سایر طبقات، اعم از زیرزمین و بالای همکف اجرا خواهد شد. اگر کفسازی در طبقات اجرا شود، در نظر گرفتن سرباره این جسم بتنی بسیار مهم است، اما بیشتر مباحث مربوط به کفسازی بتنی درباره سطح زمین است. عمده کفسازی بتنی در نواحی صنعتی مثل سولهها انجام میشود، ولی از این سیستم در سایر موارد، مثل: کارخانه، پمپبنزین و پیادهروها نیز استفاده میشود.
کفسازی سوله صنعتی
یکی از مکانهای بسیار پراستفاده، کف سوله صنعتی است. این مکان معمولاً برای انبار کردن مواد اولیه یا محصولات تولید شده تا زمان ارائه به بازار مورد استفاده قرار میگیرد. روش ساخت کفسازی تمام سولههای صنعتی مشابه هم نیست، زیرا نحوه بهرهبرداری در هر سوله متفاوت است. در بعضی سولهها بار بسیار سنگینی روی سطح قرار میگیرد؛ برای مثال در انبار کاغذ و فلزات و کانی معدنی، کفسازی باید وزن شدیدی را تحمل کند، ولی در برخی دیگر به دلیل مرطوب بودن یا نشت آب و روغن نیاز به کفسازی غیرقابل نفوذ است.
برای مثال از آنجا که در انبار میوه کارخانه ساخت کمپوت و فراوردههای میوه، احتمال نشت اسید میوه در سطح زیر بسیار زیاد است، اگر بتن کفسازی نفوذپذیر باشد، تخریب بتن با سرعت بسیار زیادی انجام میشود. در بعضی انبارهای لوازم پزشکی و دارویی یا مواد غذایی نیز تمیز بودن سطح زمین بسیار حائز اهمیت است.
بیشتر بخوانید: ۹ نوع کفسازی بتنی و کاربرد آنها
کفسازی پمپ بنزین
پمپ بنزین مکانی پرتردد است که عبور و مرور وسایل نقلیه در آن، کفسازی را به شدت تحت فرسایش قرار میدهد. از آنجا که این مکان عموماً در فضای باز احداث میشود، بسیار تحت تأثیر شرایط محیطی، مثل بارش و یخبندان قرار میگیرد و از سوی دیگر به دلیل عبور وسایل نقلیه، امکان نشت مایعات اسیدی و روغن و بنزین روی سطح آن وجود دارد. پس لازم است بتنی که در این مکان استفاده میشود، بسیار در برابر فرسایش قوی بوده و نفوذپذیری بسیار کمی داشته باشد.
این کفسازی به دلیل روشن بودن رنگش، حدود ۲ الی ۳ برابر بیش از آسفالت عمر مفید خواهد داشت. روشن بودن نسبت به آسفالت، نور بیشتری بازتاب کرده و از تخریب بتن جلوگیری میکند. برای ساخت کفسازی پمپ بنزین، لازم است سنگدانههای مصرفی بتن تحت آزمایش فرسایش (مثل ماشین لس آنجلس) قرار گرفته تا کیفیت و مقاومت آنها برای کاربر تأیید شود. آزمایش مقاومت سایشی روی سطوح افقی نیز باید طبق استاندارد ASTM C779 انجام گیرد.
کفسازی محوطه کارخانه
از آنجا که کارخانه محلی برای تولید و ساخت است، دستگاههای بسیار سنگینی را در خود جای داده است؛ دستگاههایی که بعضاً دچار ارتعاش و لرزش میشوند. از این رو لازم است بتن محوطه کارخانه مقاومت فشاری زیادی داشته باشد و سطح کفسازی موجود در کارخانه لغزنده نباشد. کف کارخانه نیز باید در برابر آتش سوزی و مواد شیمیایی خورنده مقاوم باشد. استفاده از مواد قابل ترمیم در صورت بروز آسیب، امری بسیار مهم در کفسازی بتنی است. نظافت و نگهداری از کفسازی بتنی نیز باید به آسانی انجام شود. لازم به ذکر است که در سردخانه و کشتارگاه نیز باید از بتن قوی و غیرقابل نفوذ استفاده کرد.
انواع بتن کفسازی
با توجه به نوع پروژه، نوع مصالح مورد مصرف هم متفاوت است. طرح اختلاط هر بتن با توجه به نیاز نهایی پروژه تعیین میشود. البته شرایط دیگری نیز مثل: محل پروژه و شرایط آب و هوایی منطقه، در تعیین نوع بتن کفسازی مؤثرند. ماده ثابت در هر بتن، سیمان، آب و سنگدانه است و هر چیز جز این سه مورد، به عنوان افزودنی بتن نامگذاری میشود. هر ماده افزودنی، خاصیتی از بتن را تقویت میکند و بتن کفسازی با توجه به نیاز پروژه طراحی و اجرا میشود.
کفسازی با بتن ضد سایش
با توجه به این موضوع که بتن در مقایسه با سایر مواد و مصالح ساختمانی بافت بسیار محکمی دارد، ولی این به معنی عدم نفوذپذیری و تخریبناپذیر بودن آن نیست. عواملی نظیر ضربه یا فشار پیوسته، بتن را در طول زمان تضعیف کرده و سبب نابودی آن میشوند. حال اگر سطح این بتن در برابر عوامل مخرب مثل فرسایش مقاوم باشد، عمر مفید سازه افزایش خواهد یافت.
بتن ضدسایش، نامی عمومی است و در این گروه، بتنهای زیادی جای میگیرند. یکی از معروفترین بتنهای ضد سایش، بتن ساخته شده با ژل میکروسیلیس است. این بتن در برابر چرخه بارگذاری و عوامل مخرب فرسایشی بسیار مقاوم است.
از دیگر انواع بتن ضد سایش، استفاده از پودر سختکننده بتن است که سطح بتن را یکنواخت و بسیار صاف میکند. در این روش پس از اجرای بتن و تسطیح آن، پودر را روی سطح بتن پاشیده تا پوسته سطحی بتن تقویت شده و در برابر عوامل خارجی مقاومت خود را حفظ کند.
هدف اصلی استفاده از ژل میکروسیلیس، کاهش تخلخل بتن است. بتن متراکم، وزن و قدرت بیشتری دارد. برای درک بهتر ناحیه اتصال لازم است بدانید اگر مقاومت یک ملات سیمان ۱۰۰ مگاپاسکال و مقاومت سنگدانه هم ۱۰۰ مگاپاسکال باشد، بتن متشکل از این دو ماده حدود ۳۰ مگاپاسکال تحمل فشار خواهد داشت.
استفاده از پودر سختکننده
سختکننده کفسازی، پودر آماده مصرف است که از آن، جهت ساخت بتن ضد سایش استفاده میشود. مواد معدنی مثل کوارتز یا بازالت، جزو عناصر سختکننده سطح بتن هستند و این مواد در برابر تغییرات آب و هوایی مقاومند. پودر سختکننده، پیوستگی میان اجزای بتن را بهتر کرده و به تبع آن، سیستم مقاوم در برابر بار ایجاد میکند؛ البته لازم است این پودر پیش از خشک شدن سطح بتن روی بتن پاشیده شود.
زمان اضافه شدن پودر، موضوعی کاملاً تجربی است و باید رطوبت روی بتن خشک نشده باشد. پس از پاشیدن پودر، به راحتی سطح آن را با ماله برقی پرداخت میکنند. در این روش، تنوع رنگ یکی از دلایل گرایش به این مواد سختکننده است. با استفاده از این روش، مقاومت سایشی بتن تقویت شده بسیار افزایش مییابد و بتن تولید شده با این روش، در برابر تنش، سایش و بارهای سنگین بسیار مقاوم خواهد بود.
استفاده از پودر آرملات
آرملات، ملات ساخته شده در محل با استفاده از میکسر پودری و مقاومت سایشی بالا است. سطح روی این ملات با استفاده از ماله پروانهای پرداخت میشود. علاوه بر مصالح معمولی در بتن، پوزولان، الیاف بتن و روانکننده بتن هم در آرملات استفاده میشود. برای زیبایی و ظاهر جذاب نیز در این مخلوط سیمانی از رنگدانه استفاده میشود و عیار سیمان در این مخلوط بتنی، ۴۵۰ کیلوگرم در متر مکعب است.
این پودر تفاوتهایی با پودر سختکننده بتن دارد. آرملات به صورت ملات در محل اجرا شده، ولی پودر سختکننده فقط روی سطح بتن پاشیده میشود. ضخامت اجرایی آرملات به دلیل دانه درشتتر، چند برابر پودر سختشونده است و این ضخامت در برابر بار بیشتری مقاومت خواهد داشت. در نظر داشته باشید هزینه آرملات بیشتر و اجرای پودر سختشونده آسانتر است.
کفسازی با بتن مسلح
بتن مسلح در کفسازی، یعنی تقویت بتن در بُعد طولی و عرضی که توسط یک شبکه مسطح میلگرد انجام میشود. استفاده از این روش برای جلوگیری از ترک خوردن و توزیع تنش مناسب توصیه میشود. در این حالت نسبت به بتن معمولی، قابلیت بارگذاری بیشتری وجود دارد. در ضمن در مکانی که به هر دلیلی امکان استفاده از آرماتور در شبکه میلگرد نباشد، الیاف بتنی به راحتی قابلیت اختلاط داشته و تقریباً تمام پارامترهای بتن حاوی میلگرد را هم شامل میشوند.
در این روش، کفسازی در برابر تغییر شکل بسیار مقاوم خواهد بود؛ برای مثال اگر زیر پی نشستی رخ دهد، به ندرت این کفسازی غیر قابل استفاده خواهد شد. ولی پیش از ریختن بتن باید از ثبات شبکه میلگرد اطمینان حاصل نمود. فاصله بین شبکهبندی نیز باید به گونهای باشد که مشکل گیر کردن دانه بتن به وجود نیاید.
بیشتر بخوانید: جدول طرح اختلاط بتن کفسازی
کفسازی با بتن سبک
بتن سبک را با استفاده از مصالح سبک میسازند. استفاده از پوکه و برخی سنگدانههای آتشفشانی در بتن برای سبک کردن بتن یکی از این موارد است. نوعی دیگر از بتن نیز به نام فوم بتن وجود دارد. در این بتن، کف پایدار جایگزین سنگدانه میشود.
سبک سازی سازه از موضوعات نوین در زمینه ساخت و طراحی بتن است؛ چرا که بتن سبک، چگالی کمتر از ۲۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب دارد، ولی مقاومت این گروه از بتنها بیش از ۱۷ مگاپاسکال است. برای مثال اگر کفسازی با پوکه انجام شود، وزن یک متر مربع از این ماده ۱۱۰ کیلوگرم خواهد بود؛ حال آنکه اگر با استفاده از فوم کفسازی انجام شود، حدود ۳۸ کیلوگرم در متر مربع وزن خواهد داشت. بدینترتیب میتوان گفت فوم از سبکترین سنگدانه قابل استفاده در کف هم وزن کمتری دارد.
کفسازی با بتن پیشساخته
بهرهگیری از علوم پیشرفته و دستگاههای مدرن به راحتی کار کمک شایانی میکند. قطعات پیشساخته بتنی از جمله محصولات جدیدی هستند که مشکلات اجرایی سایر روشها را در محل ندارند و امکان استفاده از طرحها و رنگهای متنوع آنها، بسیار گستردهتر از سایر روشهای کفسازی است. به همین دلیل از این روش در مکانهایی که در معرض دید است، بیشتر استفاده میشود. لازم به ذکر است با استفاده از این روش، هزینه و زمان پروژه بسیار کاهش مییابد.
کفسازی با موزاییک و کفپوش
موزاییک و کفپوش، یکی از روشهای معمول در کفسازی بتنی است. در این مورد به طور مفصل در استاندارد ASTM C 1731 توضیحاتی آمده است. از این سیستم هم در فضای آزاد و هم در فضای بسته داخل ساختمان استفاده میشود. در نظر داشته باشید این کفسازی غیر متصل بوده و برای استفاده از آن در مکانی که خطر نشتی وجود دارد، محدودیت وجود دارد. در این روش، به دلیل وجود قطعات مجزا امکان ترمیم قطعات هم وجود دارد و فقط کافی است قطعه آسیب دیده را ترمیم کنید.
دال و تایل بتنی
دال بتنی، قطعهای پیشساخته از بتن آرمه است که معمولاً در کفسازی طبقات استفاده میشود. ضخامت این قطعات حدوداً ۱۰ تا ۵۰ سانتیمتر است و از قطعات نازک آن بیشتر برای کفسازی استفاده میشود. دال بتنی در سه دسته تولید میشود:
- دال بتنی یک طرفه: اگر نسبت دهانه بزرگتر به کوچکتر بیش از ۲ متر باشد، دال روی دو لبه قرار میگیرد. انتقال بار در این دال در جهت طولی است.
- دال بتنی دو طرفه: در این دال، نسبت دهانه بزرگتر به کوچکتر کمتر از ۲ متر است. در این حالت دال از چهار طرف روی تیر یا پایه قرار میگیرد.
- دال بتنی تخت: از این دال در دهانه کوچک استفاده میشود. این دال را مستقیماً روی ستون قرار میدهند.
بتن پولیشی
پولیش نوعی ساینده شبیه سمباده است که دانههایش بسیار نرمتر و ریزتر است. پرداخت بتن با پولیش با ظرافت انجام شده و پس از اتمام کار، بتن مثل آینه برق میزند. در طرح اختلاط بتن پولیشی از رنگ و سنگدانههای زیبا استفاده میشود. میزان صیقلی کردن بتن با پولیش قابل تنظیم است و معمولاً بتن را پس از خشک شدن پولیش میزنند. برای آغاز کار لازم است سطح از ذرات اضافی پاک شده و درزگیری ترکها و اتصالات با رزین انجام شود.
عملیات پولیش در چند مرحله و با توجه به میزان صیقلی بودن مدنظر انجام میشود و برای انجام این روش، لازم است حداقل ۲۸ روز از بتنریزی گذشته باشد. ظاهر این بتن گرچه بسیار صیقلی و براق بوده، ولی اصلاً لغزنده نیست. نظافت روزانه این کفپوش برای جلوگیری از وقوع حادثه الزامی است و هزینه ساخت آن در مقایسه با دیگر موارد کمتر است. در این کفپوش منافذ بتن باز بوده و اصطلاحاً بتن نفس میکشد. انعکاس بالای نور در این کفپوش، سبب گرایش مشاغل تجاری، مثل هتل و رستوران و سایر فعالیتهای نمایشگاهی بوده است.
بتن با رویه ملاتی
بتن با رویه ملاتی، ترکیبی از بتن مسلح در قسمت زیرین و یک رویه ملاتی برای حفاظت از لایه زیرین است. کفسازی بتنی غیر متصل که به صورت یکپارچه اجرا نمیشود، لازم است به وسیله پوشش، سطحی یکسان پیدا کند؛ چرا که داشتن سطحی یکنواخت از اصول بهرهبرداری محوطه قابل تردد است و وجود درز میان قطعات، زمینهساز فرسایش در بلندمدت خواهد شد.
در آییننامه BS 8204، رویه ملاتی بین ۲۰ تا ۴۰ میلیمتر توصیه شده است. کم و زیاد کردن این مقدار با توجه به شرایط مقدور بوده، ولی اگر نیاز به بیش از ۴۰ میلیمتر باشد، بهتر است از قطعات غیر پیوسته استفاده شود. در نظر داشته باشید سنگینی لایه ممکن است باعث ایجاد تغییر شکل زیاد در لایه زیرین شود.
مشخصات بتن کفسازی
بتن کفسازی شرایط خاصی دارد و تأمین مقاومت آن، به نوع و مقدار سیمان وابسته است. در بعضی مکانها به دلیل محدودیت ابعادی، امکان ضخیم کردن بتن وجود ندارد و لازم است با سایر روشها مقاومت بتن را تأمین نمود.
بیشتر بخوانید: ۱۰ افزودنی بتن کفسازی و کاربرد هر یک
عیار بتن
بتن کفسازی از دو قسمت تشکیل شده است. قسمت زیرین آن که برای هموار کردن سطح و راحتی کار استفاده میشود، نیازی به سیمان زیاد ندارد. به طور معمول، بتن مگر حدود ۱۵۰ کیلوگرم سیمان در مترمکعب دارد، حال آنکه برای بتن اصلی باید عیار سیمان بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم در مترمکعب تعیین شود. این میزان برای دستیابی به مقاومت حداقل بتن کفسازی الزامی است.
مقاومت فشاری بتن
برای ساخت بتن با مقاومت بالا، داشتن دانهبندی مناسب بدون ذرات درشت، روشی مناسب است. انتخاب سنگدانه قوی و محکم نیز برای ساخت بتن با مقاومت فشاری بالا الزامی است. استفاده از ذرات ریز فعال و پوزولانها برای پُر کردن منافذ بتن و افزایش چگالی بتن هم روشی برای بالا بردن مقاومت است.
تنظیم طرح اختلاط قوی و کم کردن نسبت آب به سیمان نیز یکی از روشهای افزایش مقاومت فشاری بتن کفسازی است. پس مقاومت فشاری مستقیماً از اجزای سازنده بتن تأمین میشود. افزایش قدرت چسبندگی بین سیمان و مصالح سنگی، سبب افزایش مقاومت فشاری بتن است. ناحیه انتقالی سطح مشترک، عمده نیروی وارده را تحمل میکند. ناحیه انتقالی نیز مواد حاصل از واکنش سیمان بوده که مقاومت و تراکم بالای سیمان را ندارند و بیشترین شکست بتن نیز در این ناحیه رخ میدهد.
ضخامت بتن کف سوله
ضخامت بتن کف سوله را از مقادیر بسیار کم، مثلاً ۲۰ میلیمتر میتوان در نظر گرفت. حداکثر ضخامت نیز محدودیت خاصی ندارد، ولی بیش از ۱۵۰ میلیمتر برای بتن کفسازی فقط مختص کاربردهای ویژه است. به طور کلی اگر قرار است بتنریزی یکپارچه باشد، حداکثر ضخامت باید ۴۰۰ میلیمتر انتخاب شود. در غیر این صورت شاهد گسیختگی و تخریب در اثر بارگذاری خواهیم بود. این در حالی است که در بتن غیر متصل، حداقل ضخامت باید ۱۰۰ میلیمتر باشد. طراحی ضخامت کفسازی بتن نیاز به اطلاعات جامع و گستردهای دارد و برای این منظور طراحان شرایط عمومی پروژه را بررسی کرده و بنابر طرح اختلاط مدنظر ضخامت را تعیین میکنند.
افزودنیهای مورد استفاده در بتن کفسازی
افزودنیهای بتن برای ارتقای کیفیت بتن مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از افزودنیهای مرسوم در اجرای بتن کف، انواع روان کننده بتن است. برخی از انواع روان کنندهها برای ساخت بتن خود تراکم و خود تسطیح شونده به کار میروند. در بعضی پروژهها از الیاف (اغلب الیاف پلی پروپیلن) به جای میلگرد استفاده میشود. برخی دیگر نیز به دلیل تراکم و نفوذناپذیری، نیاز به پوزولان و ترکیباتی چون ژل میکروسیلیس دارند. برخی افزودنیهای مورد استفاده در بتن کفسازی، پس از اجرای کامل طرح به آن اضافه میشود. پودرهای سخت شونده یا ملاتهای روکش که مقاومت بسیار بالایی دارند، در این دسته قرار میگیرند.
مراحل و روش اجرای کفسازی
شرایط و مکان هر پروژه منحصر به فرد است. پس روشی کلی و طبقهبندی شده برای تمام کفسازیها وجود ندارد، ولی روندی کلی برای اجرای کفسازی بتنی وجود دارد که در ادامه مراحل آن بیان خواهد شد.
- نقشهبرداری محل پروژه و تعیین شیب زمین
- تعیین سطح مبنا بر اساس محیط یا نیاز صاحب کار
- خاکبرداری و خاکریزی (پاکسازی)
- استفاده از مصالح پُر کننده، مثل پوکه
- تسطیح سطح مورد نظر توسط یک لایه نازک ملات نرم
- شبکهبندی آرماتور و طراحی بار وارده در صورت لزوم
- استفاده از اسپیسر جهت فاصله بین میلگرد و سطح زمین
- قالببندی محدوده بتنریزی
- استفاده از درزگیر و فوم در نواحی مرزی، مثل کنار دیوار یا ستون
- استفاده از افزودنی بتن، مثل ژل میکروسیلیس یا الیاف
- بتنریزی
- تراز کردن بتن توسط دوربین یا تراز لیزری
- پرداخت سطوح جهت ایجاد بتن یکدست و صاف (ماله پروانهای)
- تعبیه درز انبساط
مزایای کفسازی بتنی
مزیت اصلی کفسازی بتنی، بهرهگیری از یک محیط در طولانی مدت بدون برخوردن به مشکل حین بهرهبرداری است. مشاهده پروژههای موفق گذشته و تجارب مفید دیگران در بهرهبرداری از سیستم بتنی در کفسازی، سبب گسترش این روش شده است. برخی از مزایای کفسازی بتنی که جزو اهداف سایر پروژهها است، به صورت زیر میباشد:
- ایجاد یک سطح صاف و هموار
- ساخت یک کفسازی غیرقابل نفوذ
- تراکم بیشتر نسبت به سایر روشهای کفسازی
- مقاومت زیاد در برابر فرسایش
- مدت زمان لازم نسبتاً کم نسبت سایر روشها
- صرفه اقتصادی
در این مقاله به طور کلی و همهجانبه درباره کفسازی بتنی، انواع آن و انواع بتن کفسازی صحبت نمودیم و در کنار این مضامین، مزایا و روشهای کفسازی بتنی را شرح دادیم. امیدواریم با مطالعه این مقاله بتوانید این فرایند را به خوبی به انجام رسانید.
برای اینکه بتن ریزی، یک دست و تمیز در بیاد، چه افزودنی مناسب هست؟
روان کنندهها محصولی مناسب هستند، چون بتن را به صورت یکدست روان میکنند.
سپاس فراوان 🌹🌹
از حمایت شما متشکریم🌷
در فصل سرد در کفسازی های بتنی وقتی بتن نزدیک به گیرش اولیه هستش، باید سریع روش سینی و ماله پروانه ای کار کرد که لعاب روی بتن دچار یخ زدگی نشه؟
استفاده از پودر سخت کننده میتواند راهکار خوبی برای پایین آوردن نسبت آب به سیمان در سطح باشد و از یخ زدگی جلوگیری کند. بعد از مصرف پودر سخت کننده، میتوانید از روش ماله و سینی استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که ماله زن آب اضافی روی سطح نریزد.