انواع چسب بتن: ۵ نوع چسب بتن و کاربرد هر یک!

انواع چسب بتن

بتن یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی شناخته شده برای بشر است. انسان‌ها سالانه از میلیاردها تن بتن برای ساخت سازه‌های مختلف استفاده می‌کنند، اما سؤالی که در زمینه بتن‌های ترمیمی مطرح می‌شود این است که چگونه می‌توان بتن تازه را به بتن قدیمی چسباند؟ این سؤالی است که با پیشرفت علم در زمینه مواد شیمیایی ساختمان، به‌ راحتی می‌توان به آن پاسخ گفت. با مطالعه‌ی این مقاله که کمتر از ۶ دقیقه از وقت شما را به خود اختصاص می‌دهد، می‌توانید علاوه‌ بر آشنایی با چسب بتن، با انواع چسب بتن به صورت کاربردی و دقیق آشنا شوید. پس تا انتها همراه ما باشید.

چسب بتن چیست؟

در تعریفی ساده منظور از چسب بتن، مواد طبیعی، مصنوعی یا ترکیبی از هر دو است که برای اتصال اعضای یک سازه بدون اتصال‌دهنده‌های مکانیکی استفاده می‌شود. کاربرد اصلی این محصول شیمیایی، علاوه بر تعمیر بتن، شامل: چسباندن بتن تازه به بتن قدیمی، ایجاد اتصال بین لایه‌های متوالی بتن، افزایش آب بندی بتن، افزایش مقاومت خمشی یا تعمیر ملات سیمان ماسه‌ای و…، به‌منظور دستیابی به اتصال مطمئن، ایجاد استحکام و یکپارچگی سطح قدیمی و تمیزی کار است. بنابراین از آن‌جا که سیمان درون مخلوط بتن هیچ‌گونه عامل چسبندگی طبیعی ندارد، استفاده از چسب بتن باعث افزایش آب‌بندی و مقاومت خمشی لایه‌ی بتن می‌شود.

استفاده از چسب بتن باعث افزایش آب‌بندی و مقاومت خمشی بتن می‌شود.
استفاده از چسب بتن باعث افزایش آب‌بندی و مقاومت خمشی بتن می‌شود.

انواع چسب بتن

چسب بتن بسته به نوع ساختار، ترکیب ساخته شده و نوع کاربرد، انواع مختلفی دارد که در ادامه مقاله‌ی «انواع چسب بتن» به آن می‌پردازیم.

امولسیون لاتکس

در ترکیبات سیمانی، امولسیون‌های لاتکس معمولاً به صورت امولسیون‌های نوع روغن در آب استفاده می‌شوند. بسته به میزان نسبت ترکیب روغن در آب، انواع متنوعی از این سری چسب بتن می‌توان مشاهده نمود. برای مثال: برخی از ترکیبات این امولسیون‌ها حاوی بیش از ۵۰% آب بوده، در حالی‌ که برخی از آنها مقاومت بیشتری در برابر آب دارند.

به ‌طور کلی، ترکیب امولسیون‌های لاتکس در سیستم آب/ سیمان پایدار است. از سوی دیگر تمام امولسیون‌ها با سیمان سازگار نیستند. بنابراین لازم است برای انتخاب امولسیون لاتکس مناسب با کاربری مشخص در بتن، فرد مصرف‌کننده درک درستی از شیمی مواد داشته باشد و در صورت نداشتن اطلاعات کافی، حتماً با متخصصین این حوزه مشورت کند، زیرا استفاده از چسب امولسیون لاتکس بدون سیمان در مخلوط بتن باعث ایجاد صفحه‌ای شکننده می‌شود و چسبندگی مناسبی ایجاد نمی‌کند.

استفاده از چسب بتن
استفاده از چسب بتن

برای رفع این مشکل به بیان سه روش مناسب برای تبدیل امولسیون‌های لاتکس به عامل پیونددهنده‌ی مفید (چسبی با کاربری مناسب) می‌پردازیم.

  • استفاده از لاتکس به عنوان بخشی از آب بتن در طرح اختلاط برای تهیه دوغاب سیمان
  • اضافه نمودن نسبت ۱:۱ آب به امولسیون لاتکس رقیق ‌شده
  • استفاده از لاتکس با قابلیت امولسیون‌پذیری تا در صورت تماس مجدد لاتکس با آب مجدداً نرم و خیس شود.

این سری از چسب‌ها سه نوع مختلف دارند که در ادامه به شرح هر یک به صورت جداگانه می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: کاربرد، عملکرد و خواص چسب بتن

لاتکس اکریلیک

اکریلیک استرها، پلیمرها و کوپلیمرهای اسید متااکریلیک و استرهای اکریلیک هستند. خواص فیزیکی این سری از انواع چسب بتن بنا بر نوع پلیمرهای مورد استفاده در ترکیب آن از الاستومرهای نرم تا پلاستیک‌های سخت متغیر است. لاتکس اکریلیک به رنگ سفید شیری است و ۴۵% محتوای آن را مواد جامد تشکیل می‌دهد.

این نوع لاتکس‌ها عمدتاً برای چسباندن بتن تازه به سطح بتن قدیمی استفاده می‌شوند. از سوی دیگر این نوع امولسیون‌ها در صورت استفاده در ترکیبات سیمانی مانند SBR لاتکس استفاده می‌شوند. شما می‌توانید این سری از انواع چسب بتن را با استفاده از قلمو، جارو، اسپری، غلتک و ماله روی سطح پخش کنید.

پخش لاتکس اکریلیک با ماله روی سطح بتن
پخش لاتکس اکریلیک با ماله روی سطح بتن

لاتکس استایرن بوتادین (SBR)

لاتکس استایرن بوتادین (SBR) نوعی کوپلیمر سازگار با ترکیبات سیمانی است. البته احتمال این وجود دارد که در صورت قرارگیری طولانی‌مدت در دمای بالا سفت شود. لاتکس SBR مانند لاتکس اکریلیک به رنگ سفید شیری است و از محتوای جامد ۵۵% تشکیل شده است. در یک نگاه کلی می‌توان لاتکس استایرن بوتادین را در موارد ذیل استفاده کرد:

  • چسباندن بتن تازه به سطح بتن قدیمی
  • چسباندن بتن تازه به لایه‌ی نازک بتنی
  • به عنوان لایه‌ای برای چسباندن گچ در مدت زمان ۴۵ تا ۶۰ دقیقه

چسب بتن

چسب بتن فلکس FLEX

افزایش‌دهنده مقاومت خمشی، کششی و فشاری بتن

چسب بتن

چسب بتن استاک STUCK

افزایش آب‌بندی و مقاومت خمشی بتن

شرکت Sika AG (شرکت شیمیایی ویژه سوئیس) موارد استفاده این چسب را به شرح ذیل اعلام نموده است:

  • در ترکیب با سیمان برای عایق‌کاری دال سقف، دال زیرآب، زیرزمین، مخازن آب، سایبان و…
  • چسب برای تعمیر و گچ‌کاری
  • ساخت ملات پلیمری جهت تعمیرات و…
  • ملات چندمنظوره برای دوغاب‌های تزریقی
  • و…

لاتکس پلی وینیل استات (PVA)

پلی وینیل استات یکی از انواع چسب ساختمانی (چسب بتن) است که از رزین مصنوعی پلیمریزاسیون وینیل استات ساخته شده است. به‌ طور کلی امولسیون لاتکس PVA در دو نوع امولسیون‌پذیر و امولسیون‌ناپذیر وجود دارد.

PVA امولسیون‌ناپذیر، لایه‌ای مقاوم در برابر آب، ترک‌خوردگی و اشعه‌ی ماوراء‌بنفش ایجاد می‌کند.
PVA امولسیون‌ناپذیر، لایه‌ای مقاوم در برابر آب، ترک‌خوردگی و اشعه‌ی ماوراء‌بنفش ایجاد می‌کند.
  • PVA امولسیون‌ناپذیر: این سری از لاتکس پلی وینیل استات به‌دلیل سازگاری با سیمان، معمولاً به ‌عنوان عامل اتصال استفاده می‌شود. همچنین می‌توان از آن به عنوان چسبی برای رنگ‌های مبتنی بر آب به سیمان و پوشش‌های ضد آب استفاده کرد. این محصول در انجام تعمیرات در صنعت ساختمان کاربرد دارد. نمونه‌های امولسیون‌ناپذیر پس از اعمال بر سطح بتن، PVA امولسیون‌ناپذیر لایه‌ای نازک و بسیار مقاوم در برابر آب، ترک‌خوردگی و اشعه‌ی ماوراء‌بنفش ایجاد می‌کنند.
  • PVA امولسیون‌پذیر: در صورت استفاده از لاتکس پلی وینیل استات امولسیون‌پذیر (PVA)، در سطح بتن لایه‌ای ایجاد می‌شود که می‌توان در صورت لزوم آن را با آب نرم و مرطوب کرد. این نوع لاتکس به صورت ورقه‌ای نازک باید قبل از روکش مبتنی بر آب استفاده شود. بنابراین محدوده‌ی استفاده از این نوع چسب بتن محدود به مکان‌هایی است که نفوذ احتمالی رطوبت به خط اتصال وجود ندارد. از دیگر کاربردهای این نوع چسب بتن می‌توان به استفاده از آن به عنوان عامل اتصال‌دهنده‌ی گچ، عامل چسباندن گچ پایه فینیشر به سطوح داخلی بتن ریخته شده در محل نیز اشاره کرد.
PVA امولسیون‌پذیر، در سطح بتن لایه‌ای ایجاد می‌کند که می‌توان آن را با آب مرطوب کرد.
PVA امولسیون‌پذیر در سطح بتن لایه‌ای ایجاد می‌کند که می‌توان آن را با آب مرطوب کرد.

رزین اپوکسی

رزین اپوکسی یکی از ایده‌آل‌ترین انواع چسب بتن است که در قطعات با کارایی بالا و سبک استفاده می‌شود. قابلیت چسبندگی بالا، مرطوب شدن سریع، ایجاد استحکام فشاری بالا، چسبندگی قوی، افزایش مقاومت شیمیایی و سایر خواص منحصربه‌فرد این محصول، باعث شده تا به صورت گسترده در زمینه ساخت‌وساز استفاده شود. این نوع چسب برای چسباندن بتن تازه به بتن قدیمی، اتصال بتن به فولاد، ترمیم بتن و جلوگیری از ترک‌خوردگی، پوست پوست شدن بتن و… استفاده می‌شود. این نوع چسب‌ها قوام‌های مختلفی دارند و ممکن است حاوی مواد پُر کننده باشند.

یکی از مشکلات این نوع چسب‌ها، شکنندگی بالای آنها است که برای رفع این مشکل و افزایش انعطاف‌پذیری بدون از دست دادن استحکام کششی، شرکت‌های تولیدکننده از فرمولاسیون‌های ویژه‌ای در طراحی و تولید این چسب استفاده می‌کنند. همچنین شرکت‌های تولیدکننده برای استفاده از چسب اپوکسی در دماهای متفاوت یا شرایط خشک و مرطوب از فرمولاسیون‌های متفاوتی در طراحی آنها بهره می‌گیرند. در ادامه این مقاله از بلاگ رامکا به معرفی خواص رزین اپوکسی می‌پردازیم.

ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن فیوژن پلاس +FUSION

افزاینده مقاومت بتن و کاهنده آب قوی در مدت کم

ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن نئون پلاس +NEON

افزایش اسلامپ بتن با نسبت آب به سیمان پایین در کوتاه‌مدت

ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن فیوژن FUSION

کاهنده سریع و قوی آب

دیرگیر بتن

دیرگیر بتن دلکو DELCO

بالا بردن زمان گیرش بتن در تابستان

ضد یخ بتن

ضد یخ ملات مایع اپکس APEX

تسریع‌کننده گیرش ملات، حاوی کلر

ضد یخ بتن

ضد یخ بتن مایع نیترو NITRO

تسریع‌کننده گیرش بتن، فاقد کلر

روان کننده بتن

روان کننده بتن ایندکس INDEX

افزایش اسلامپ بتن در پای کار، ویژه پمپاژ طولانی

روان کننده بتن

روان کننده بتن کربن CARBON

افزایش اسلامپ و مقاومت بتن در تابستان

فوق روان کننده بتن

فوق روان کننده بتن اوپال OPAL

افزایش میزان روانی بتن در لوله‌های طولانی پمپ

فوق روان کننده بتن

فوق روان کننده بتن توتال TOTAL

افزایش اسلامپ و مقاومت بتن در تابستان

ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن کریپتون KRYPTON

ویژه تولید بتن با حفظ اسلامپ در زمستان

ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن وانادیوم VANADIUM

تسهیل روان کردن بتن در محل پروژه
  •  استفاده از رزین اپوکسی پخته شده، باعث افزایش مقاومت کششی و فشاری بتن می‌شود.
  • ترکیبات رزین اپوکسی هیچ حلال فراری ندارد و پس از عمل‌آوری بتن ۱۰۰% جامد می‌شود.
  • این نوع چسب بتن، تقریباً به تمام مصالح ساختمانی می‌چسبند.
  • در طول عمل‌آوری، رزین‌های اپوکسی هیچ محصول جانبی تولید نمی‌کنند.
  • ترک‌های انقباضی را طی کیورینگ یا بعد از آن به حداقل می‌رسانند.
  • پس از عمل‌آوری بتن، اپوکسی‌ها ثبات ابعادی دارند.

بیشتر بخوانید: بهترین چسب بتن

چسب استاک، بهترین چسب بتن

چسب بتن استاک محصولی منحصر به ‌فرد از برند رامکا است. این محصول با بنیان شیمیایی اکریلیک استایرن از سری چسب‌های مایع به رنگ سفید شیری با PH 3 تا ۸ است. استفاده از ۱۵% وزن سیمان این محصولِ فاقد یون کلر در مخلوط سیمانی، باعث می‌شود شما بدون نگرانی از آسیب به آرماتور، بتنی تقویت شده، از نظر ویژگی‌های خمشی و آب‌بندی داشته باشید. این محصول با افزایش چسبندگی بتن یا ملات جدید به بتن یا ملات قدیمی، برای همیشه مشکل عدم اتصال باکیفیت بتن تازه به سطح بتن قدیمی، ترک‌خوردگی و… را از بین می‌برد.

این محصول افزایش دهنده‌ی آب‌بندی و مقاومت خمشی بتن تا دو برابر است.
این محصول افزایش‌دهنده‌ی آب‌بندی و مقاومت خمشی بتن تا دو برابر است.

به طور معمول، آسیب سطح بتن، شما را با دو گزینه روبه‌رو می‌کند که در آن، یا باید بتن را خراب کنید یا دوباره روی سطح آن را با بتنی تازه بپوشانید. از آن‌جا که خراب کردن بتن قدیمی و ریختن بتن تازه و ساخت‌وساز مجدد، کاری زمان‌بر و پرهزینه است، بهترین راه‌حل برای رفع این مشکل، انجام سطح‌بندی جدید بتن قدیمی با لایه‌ای از مخلوط بتن تازه روی سطح بتن قدیمی است.

بتن ترکیبی از سیمان، سنگدانه و آب است و هیچ ماده‌ی چسباننده‌ای در ترکیب آن برای اتصال بی‌نقص بتن تازه ریخته شده بر بتن قدیمی وجود ندارد، از این رو استفاده از انواع چسب بتن می‌تواند مانع از بروز این مشکلات شود.

در این مقاله از بلاگ رامکا سعی کردیم با معرفی کامل مهم‌ترین انواع چسب بتن، نحوه‌ی عملکرد و خواص هر یک از آن‌ها، به شما در انتخاب چسبی مناسب جهت عملیات بازسازی بتن یا بتن‌ریزی آب‌بند کمک کنیم. شما می‌توانید در صورت بروز هر نوع سؤالی در زمینه خرید چسب بتن یا قیمت چسب بتن، از طریق سامانه واتساپ در پایین صفحه، با کارشناسان فروش رامکا تماس حاصل فرمایید. امیدواریم مطالعه این مقاله بتواند به شما در انتخابی درست و منطقی کمک کند.

ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن فیوژن پلاس +FUSION

افزاینده مقاومت بتن و کاهنده آب قوی در مدت کم

ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن نئون پلاس +NEON

افزایش اسلامپ بتن با نسبت آب به سیمان پایین در کوتاه‌مدت

ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن فیوژن FUSION

کاهنده سریع و قوی آب

دیرگیر بتن

دیرگیر بتن دلکو DELCO

بالا بردن زمان گیرش بتن در تابستان

ضد یخ بتن

ضد یخ ملات مایع اپکس APEX

تسریع‌کننده گیرش ملات، حاوی کلر

ضد یخ بتن

ضد یخ بتن مایع نیترو NITRO

تسریع‌کننده گیرش بتن، فاقد کلر

روان کننده بتن

روان کننده بتن ایندکس INDEX

افزایش اسلامپ بتن در پای کار، ویژه پمپاژ طولانی

روان کننده بتن

روان کننده بتن کربن CARBON

افزایش اسلامپ و مقاومت بتن در تابستان

فوق روان کننده بتن

فوق روان کننده بتن اوپال OPAL

افزایش میزان روانی بتن در لوله‌های طولانی پمپ

فوق روان کننده بتن

فوق روان کننده بتن توتال TOTAL

افزایش اسلامپ و مقاومت بتن در تابستان

ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن کریپتون KRYPTON

ویژه تولید بتن با حفظ اسلامپ در زمستان

ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن وانادیوم VANADIUM

تسهیل روان کردن بتن در محل پروژه

5 دیدگاه برای “انواع چسب بتن: ۵ نوع چسب بتن و کاربرد هر یک!

  1. Amirali.mashhadi گفته:

    خدا قوت به مجموعه رامکا، کارتون عالیه
    و خدا را شکر یه مجموعه پیدا شد که در محیط مجازی کار تخصصی انجام میده.
    سوالی که داشتم اینه که بهترین چسب برای ایجاد اتصال بین مت فایبر گلاس به بتن سیمانی چیه؟

  2. اشتراک‌ها: بهترین چسب بتن: برای پروژه شما کدام مناسب است؟ - صنایع شیمی ساختمان رامکا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.