۹ نوع کفسازی بتنی و کاربرد آن‌ها

انواع کفسازی بتن

عملیات قابل استفاده کردن کف یک محوطه، کفسازی نام دارد. اگر ساخت کف با بتن انجام شود، کفسازی بتنی انجام شده است. مصالح مختلف و افزودنی‌های بتن، قابلیت اجرای انواع کفسازی بتنی را در اختیار شما می‌گذارد، اما انتخاب روش کفسازی، به نوع پروژه، زمان و هزینه وابسته است. در این مقاله از بلاگ رامکا با دسته‌بندی انواع بتن بر اساس نحوه ساخت، با کفسازی بتنی و انواع آن آشنا خواهید شد. پس تا انتها همراه ما باشید.

انواع کفسازی بتنی

بتن یکی از مهم‌ترین موادی است که در پروژه‌های کفسازی ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در کفسازی بتنی، دستیابی به مقاومت بالا و حفظ این مقاومت در طول زمان از اصول مهم اجرای پروژه است. کفسازی بتنی معمولاً در معرض بارگذاری است. این بار به صورت ضربه یا لرزه و یا پیوسته است. بتن کفسازی باید شکل‌پذیری مناسبی داشته باشد، چرا که بتن به تنهایی در کشش و تغییر شکل بسیار ضعیف است.

همیشه بتن را با مواد افزودنی ترکیب می‌کنند. در هر پروژه، با توجه به نیاز و شرایط پروژه، بکارگیری یک روش کفسازی بهترین نتیجه را در پی خواهد داشت. پس مطالعه دقیق شرایط پروژه و اطلاع از هدف پروژه الزامی است. یکی از اشتباهاتی که مجریان مرتکب می‌شوند، انتخاب روش نامناسب برای پروژه است.

به طور معمول، این انتخاب اشتباه به دو دلیل اتفاق می‌افتد؛ اول وسوسه برای هزینه و زمان کمتر و دوم، ناآگاهی از مزایا و کاربرد هر روش کفسازی. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم برای انتخاب بهترین روش کفسازی سازه خود، با متخصصان و کارشناسان امور بتن رامکا مشورت نمایید.

۱) کفسازی با بتن درجا

استفاده از بتن آماده برای کفسازی، یکی از سریع‌ترین روش‌ها برای ساخت کفسازی بتنی است. انعطاف بالای این روش در ساخت کفسازی، کاربران زیادی را به خود جذب کرده است. بتن درجا از کارخانه بتن تهیه شده و در قالب کفسازی ریخته می‌‌شود. این بتن، تراز شده و با ماله تسطیح می‌شود. پس هزینه نسبتاً کم و اجرای آسان این روش، دلیل گرایش بسیاری از افراد به این سیستم است. در این روش باید از کیفیت و استاندارد بودن کارخانه ساخت بتن اطمینان داشت.

کفسازی بتنی درجا
کفسازی بتنی درجا

۲) کفسازی با دال بتنی پیش‌ساخته

در این روش، نیاز به یک زیرسازی است. این زیرسازی را می‌توان با استفاده از بتن ایجاد کرد، ولی برای این لایه زیرین، مقاومت و طراحی خاصی در نظر گرفته نمی‌شود. هدف از این لایه، آماده‌سازی بتن برای اجرای دال بتنی و نصب این قطعات در کف است. منظور از دال بتنی، قطعات پیش‌ساخته بتن آرمه است. پس این قطعات کاربرد سازه‌ای داشته و امکان ساخت کفسازی طبقات نیز وجود دارد. ضخامت دال بتنی، معمولاً بین۱۰ تا ۵۰ سانتی‌متر است. در نظر داشته باشید قطعات نازک به دلیل وزن کم در کفسازی طبقاتی کاربرد بیشتری دارند. 

بیشتر بخوانید: طرح اختلاط بتن کفسازی

یک نمونه دال بتنی پیش ساخته برای کفسازی
یک نمونه دال بتنی پیش‌ساخته برای کفسازی

دال بتنی به صورت یک طرفه دو طرفه و تخت تولید می‌شود. نحوه قرار گرفتن و ابعاد این قطعات، اساس دسته‌بندی آن است.

۳) کفسازی با بتن سبک

استفاده از بتن سبک، به دلیل کاهش وزن معمولاً برای ساخت کفسازی طبقات استفاده می‌شود. در این روش، استفاده از فوم بتن بسیار رایج است. وزن نهایی فوم بتن، حدود %۳۵ پوکه مخصوص کفسازی است. پس با همین مقایسه ساده، می‌توانید متوجه کاهش وزن عجیب سازه در اثر بکارگیری این سیستم شوید. در برخی موارد نیز از بتن سبک سازه‌ای برای زهکشی استفاده می‌شود. این سیستم پیشرفته، اخیراً در کشورهای پیشرفته مورد استفاده قرار گرفته است. در این روش، بیشتر در معابر از بتن اسفنجی برای جذب آب باران با خاک زیر کفسازی استفاده می‌شود.

کفسازی با فوم بتن برای کاهش وزن سازه با حفظ مقاومت آن
کفسازی با فوم بتن برای کاهش وزن سازه، با حفظ مقاومت آن

عبور آب از بتن و نفوذ در لایه زیرین، مزایای دیگری هم دارد. سهولت تردد در هوای بارانی برای عابرین پیاده و اتومبیل نیز توسط عبور آب از این لایه نفوذپذیر ممکن است. بتن‌های مورد استفاده در این روش، به بتن اسفنجی هم مشهورند و مقاومت آنها، بیش از ۱۷ مگاپاسکال است.

۴) کفسازی بتن سخت و ضد سایش

بالا بودن مقاومت سایشی بتن کفسازی در مکان‌های پرتردد بسیار مهم است. بتن سخت با گذر زمان، کیفیت و ظاهر خود را حفظ می‌کند. پوسته شدن و کنده شدن لایه سطحی بتن مشکلی بزرگ است. در این روش کفسازی، قابلیت ضخامت کفسازی از ۲ میلی‌متر تا ۱۵۰ میلی‌متر وجود دارد. برای حفظ یکپارچگی بتن، ترکیبات زیادی به بتن اضافه می‌شود.

ژل میکروسیلیس

پاور ژل میکروسیلیس اومگا پلاس +OMEGA

الیافی و بدون الیاف، آب‌بند کننده بتن

ژل میکروسیلیس

پاور ژل میکروسیلیس اولترا پلاس +ULTRA

ایجاد چسبندگی در ملات و کاهش نفو‌ذپذیری بتن

ژل میکروسیلیس

مکمل بتن مجیک MAGIC

بهبود دهنده ویژگی‌های آب‌بندی بتن

ژل میکروسیلیس

پاور ژل میکروسیلیس اومگا OMEGA

مناسب برای آب‌بندی و دوام بتن

ژل میکروسیلیس

سوپر ژل میکروسیلیس سیگما SIGMA

آب‌بند و کاهش‌دهنده میزان نفوذپذیری بتن

ژل میکروسیلیس

دوغاب میکروسیلیس آلفا ALPHA

ساخت بتن مقاوم و نفوذناپذیر

ژل میکروسیلیس

سوپر ژل میکروسیلیس پرو PRO

الیافی و بدون الیاف | آب‌بندی و دوام بتن

ژل میکروسیلیس

پاور ژل میکروسیلیس اولترا ULTRA

الیافی و بدون الیاف | آب‌بندی و دوام بتن

ژل میکروسیلیس

مکمل بتن پلاس PLUS

بهبود رئولوژی و خواص آب‌بندی و دوامی بتن

ژل میکروسیلیس

دوغاب میکروسیلیس میکرو MICRO

ساخت بتن آب‌بند و بادوام

ژل میکروسیلیس، ماده‌ای عالی برای ساخت بتن ضد سایش است. کاهش خلل و فرج بتن سبب افزایش مقاومت در برابر ساییدگی خواهد شد. اضافه کردن مواد، لزوماً مخلوط کردن با مصالح بتن نیست. در واقع، بعضی از مواد بعد از اجرای بتن روی آن پاشیده می‌شود.

کفسازی با پودر سخت‌کننده

استفاده از پودرهای معدنی برای افزایش مقاومت سطحی بتن، روشی مناسب است. پیش از خشک شدن بتن، پودر روی بتن پاشیده شده و با ماله برقی به صورت یکنواخت روی بتن پخش می‌شود. تنوع رنگ در این روش بسیار زیاد است و این موضوع جذابیت بسیاری برای مصرف کنندگان دارد. 

بیشتر بخوانید: کفسازی بتنی

پاشیدن پودر سخت کننده بتن کفسازی برای ایجاد مقاومت سایشی بالا
پاشیدن پودر سخت کننده بتن کفسازی، برای ایجاد مقاومت سایشی بالا

عناصر بازالت و کوارتز موجود در سنگدانه، مقاومت بسیار زیادی به یک جسم می‌دهد. حفظ ساختار مستحکم در برابر عوامل محیطی و آب و هوایی، جزو ویژگی‌های این مواد است. به همین دلیل استفاده از این پودر در سطوح بتنی، مقاومت سایشی را پنج برابر افزایش خواهد داد. مقاومت بتن سخت شده با این روش، چیزی حدود ۸۰۰ کیلوگرم بر سانتی‌متر مکعب است.

کفسازی با پودر آرملات

این مواد یک بتن خشک آماده است. در این پودر، موادی مثل روان کننده بتن، پوزولان و الیاف بتن برای کارایی بهتر وجود دارد. استفاده از این مواد، به دلیل کیفیت بالا و راحتی اجرا توسعه یافته است. بتن آرملات آماده شده را روی بتن قبلی اجرا می‌کنند. برای چسبندگی بهتر، این عمل پیش از خشک شدن بتن اجرا خواهد شد. ضخامت این لایه حدوداً ۲ سانتی‌متر است. مزیت این روش نسبت به روش پاششی، قابلیت ساب زدن پس از فرسودگی سطح آن است. با گذر زمان با استفاده از یک سمباده، سطحی براق و با کیفیت به دست خواهد آمد. در واقع پولیش زدن این بتن، فقط سبب صیقلی شدن (نه لیز شدن) سطح بتن خواهد شد.

یک نمونه کفسازی اجرا شده با آرملات (سطح براق نشانه لیز بودن نیست)
یک نمونه کفسازی اجرا شده با آرملات (سطح براق نشانه لیز بودن نیست)

معمولاً عیار سیمان این مخلوط۴۵۰ کیلوگرم است. این روش نسبت به پودر سخت‌کننده، مقاومت و هزینه بیشتری هم دارد. پس نباید این موضوع سبب چشم‌پوشی و عدم بکارگیری از مزایای ویژه این روش کفسازی بتنی شود.

۵) کفسازی با رزین اپوکسی

مقاومت فشاری بتن کفسازی را باید زیاد در نظر گرفت. به همین دلیل، انتخاب مصالح با قدرت زیاد، روشی برای تأمین این مقاومت است. بکارگیری رزین و هاردنر برای ساخت یک بتن قوی، یکی از این روش‌ها است. عدم استفاده از مواد حلال و رقیق کننده، سبب حفظ خاصیت پلیمری این بتن در طول زمان خواهد شد. مقاومت مکانیکی و چسبندگی این بتن در طول زمان از بین نخواهد رفت. ساخت کفسازی بتنی در محیط‌های شیمیایی و بهداشتی توسط رزین اپوکسی امکانپذیر است.

بیشتر بخوانید: ۱۰ افزودنی بتن کفسازی و کاربرد هر یک

کیفیت بالای کفسازی بتنی با رزین اپوکسی
کیفیت بالای کفسازی بتنی با رزین اپوکسی

استفاده از کفسازی بتنی با رزین اپوکسی، هزینه تعمیر و نگهداری پروژه را به شدت کاهش می‌دهد. یکی از دلایل انتخاب این روش برای کفسازی، ضخامت کم این روش در مقایسه با سایر روش‌های کفسازی است. پس در مکانی که محدودیت ارتفاع وجود دارد، این کفسازی گزینه مناسبی است.

۶) کفسازی با رزین پلی اورتان

به دلیل تخصصی بودن، اجرای این روش از انواع کفسازی بتنی نیاز به اکیپ ماهر دارد. این کفسازی نیاز به یک زیرسازی نسبتاً صاف و مسطح دارد و در صورت ضخیم شدن بیش از ۱۰ سانتی‌متر، برای اجرایی کردن آن سیستم مکانیکی لازم است. ترمیم این کفسازی نیز نیازمند سطح صاف است و در صورت ناهمواری، پیش از ترمیم باید ساب زده شود.

این روش جزو کفسازی آسان محسوب نمی‌شود و به هنگام انتخاب این روش، لازم است هزینه و زمان را در نظر گرفت. مقاومت فشاری بتن ساخته شده با این روش، نسبتاً کمتر از دیگر روش‌ها است. از این کفسازی، بیشتر برای تردد انسان استفاده می‌شود؛ برای مثال در مکان سرپوشیده یا سالن ورزشی از این سیستم بهره می‌گیرند.

۷) کفسازی با بتن مسلح

جلوگیری از ترک خوردن بتن در این نوع کفسازی بتنی، نیاز به عضوی تقویت‌کننده دارد. این عضو قوی به صورت شبکه بتن را در کشش مستحکم خواهد کرد. در این سیستم، سعی بر تقویت بتن در تمام ابعاد است. مسلح کردن بتن، یعنی قوی کردن بتن در برابر نیروی خارجی، بخصوص تغییر شکل – که یک ضعف بزرگ بتن است. در این روش، اندکی کمتر از مقدار معمولی عیار سیمان استفاده می‌شود. به همین دلیل، عیار سیمان ۳۵۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم مقدار مناسبی است.

ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن تایتان TITAN

حفظ اسلامپ طولانی، ویژه بچینگ و بتن‌ریزی در هوای گرم

ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن فیوژن پلاس +FUSION

افزاینده مقاومت بتن و کاهنده آب قوی در مدت کم

ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن نئون پلاس +NEON

افزایش اسلامپ بتن با نسبت آب به سیمان پایین در کوتاه‌مدت

الیاف بتن

الیاف پلی استر پلاس +POLYESTER

بهبوددهنده مقاومت فشاری، کششی و ضربه‌ای بتن

الیاف بتن

الیاف پلی استر POLYESTER

بهبوددهنده مقاومت فشاری، کششی و ضربه‌ای بتن

ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن فیوژن FUSION

کاهنده سریع و قوی آب

الیاف بتن

الیاف پلی پروپیلن پلاس +POLYPROPYLENE

مناسب برای بتن الیافی

روان کننده بتن

روان کننده بتن ایندکس INDEX

افزایش اسلامپ بتن در پای کار، ویژه پمپاژ طولانی

روان کننده بتن

روان کننده بتن کربن CARBON

افزایش اسلامپ و مقاومت بتن در تابستان

فوق روان کننده بتن

فوق روان کننده بتن اوپال OPAL

افزایش میزان روانی بتن در لوله‌های طولانی پمپ

فوق روان کننده بتن

فوق روان کننده بتن توتال TOTAL

افزایش اسلامپ و مقاومت بتن در تابستان

ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن کریپتون KRYPTON

ویژه تولید بتن با حفظ اسلامپ در زمستان

کفسازی بتنی با بتن الیافی

الیاف پلی پروپیلن و ماکروسنتتیک، جزو پرمصرف‌ترین الیاف در بتن و انواع کفسازی بتنی هستند. علت اصلی بکارگیری الیاف، پخش یکنواخت در تمام بتن و تقویت سه بعد بتن است، ولی در شبکه آرماتور معمولاً قابلیت تقویت در دو بعد وجود خواهد داشت.

کفسازی با استفاده از بتن الیافی
کفسازی با استفاده از بتن الیافی

این مواد به بتن اضافه شده و همزمان با اجرای بتن تسلیح صورت می‌گیرد. پس اجرای این روش بسیار آسان‌تر و کم هزینه‌تر از میلگرد خواهد بود.

کفسازی بتنی با میلگرد و آرماتوربندی

استفاده از میلگرد ۱۲ با چشمه ۲۵*۲۵ سانتی‌متر، تقریباً در تمام کفسازی‌های بتنی مناسب است. دلیل استفاده از میلگرد، حفظ ظاهر و پایداری بتن در برابر تغییر شکل و نشست پی زیر آن است.

یک نمونه مش بندی مناسب میلگرد برای کفسازی بتنی مسلح
یک نمونه مش بندی مناسب میلگرد برای کفسازی بتنی مسلح

در این روش، عدم جای‌گیری بتن در گوشه قالب و گیر کردن بتن در نزدیکی آرماتور، یکی از مشکلات است. پس استفاده از بتن با سنگدانه محدود و بکارگیری انواع افزودنی بتن روان کننده در این روش بسیار مفید خواهد بود.

۸) کفسازی به روش بتن استامپی

این روش از انواع کفسازی بتنی مشابه بتن‌ریزی در جا است، ولی سطح این بتن با استفاده از قالب طرح‌دار یا غلتک شکل می‌گیرد. هزینه بسیار پایین این روش، دلیل گسترش بتن استامپی شده است. بتن استامپی کفسازی در رنگ‌ها و طرح‌های مختلف قابلیت اجرا دارد. برای دستیابی به شکل و طرح مورد نظر، باید پیش از خشک شدن سطح بتن، قالب روی بتن زده شود. برای این کار سطح بتن به هیچ وجه نباید آب انداختگی داشته باشد. در این روش، استفاده از افزودنی بتن و حتی روغن قالب بتن کیفیت کار را بسیار بالا می‌برد.

استفاده از روش استامپ زدن بتن برای کفسازی رنگی با شکل زیبا
استفاده از روش استامپ زدن بتن برای کفسازی رنگی با شکل زیبا

اجرای بتن استامپی کفسازی به گروه کار آزموده نیازمند است. عدم رعایت اصول ساخت بتن باکیفیت، در نهایت شما را از هدفتان دور خواهد کرد و در نتیجه، مجبور به هزینه اضافی برای ترمیم یا بازسازی خواهید شد. ثابت ماندن قالب استامپ و حفظ شیب کار، از جمله مسائل مهم در اجرای بتن استامپی است.

۹) کفسازی با کفپوش بتنی

یکی از روش‌های پر استفاده در انواع کفسازی بتنی، استفاده از کفسازی بتنی در معابر است. این روش به دلیل راحتی اجرا بسیار پرکاربرد است. در این کفسازی اجزا به هم متصل نیستند. پس عدم پیوستگی در برابر نفوذ، ضعف این روش خواهد بود. کفپوش بتنی قابلیت ترمیم دارد. در این روش، تعویض قطعه خراب شده بسیار آسان است. کافی است قطعه جدید را جایگزین قطعه معیوب کنید.

یک نمونه کفپوش بتنی برای کفسازی
یک نمونه کفپوش بتنی برای کفسازی

در نهایت باید گفت استفاده از هر یک از روش‌های کفسازی بتنی باید مناسب پروژه و هدف باشد؛ برای مثال نباید ظاهر فریبنده یک بتن کفسازی زیبا شما را فریب دهد. امیدواریم با مطالعه این مقاله بتوانید بهترین نوع کفسازی بتنی را انتخاب کنید.

ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن تایتان TITAN

حفظ اسلامپ طولانی، ویژه بچینگ و بتن‌ریزی در هوای گرم

ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن فیوژن پلاس +FUSION

افزاینده مقاومت بتن و کاهنده آب قوی در مدت کم

ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن نئون پلاس +NEON

افزایش اسلامپ بتن با نسبت آب به سیمان پایین در کوتاه‌مدت

ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن فیوژن FUSION

کاهنده سریع و قوی آب

دیرگیر بتن

دیرگیر بتن دلکو DELCO

بالا بردن زمان گیرش بتن در تابستان

ضد یخ بتن

ضد یخ ملات مایع اپکس APEX

تسریع‌کننده گیرش ملات، حاوی کلر

ضد یخ بتن

ضد یخ بتن مایع نیترو NITRO

تسریع‌کننده گیرش بتن، فاقد کلر

روان کننده بتن

روان کننده بتن ایندکس INDEX

افزایش اسلامپ بتن در پای کار، ویژه پمپاژ طولانی

روان کننده بتن

روان کننده بتن کربن CARBON

افزایش اسلامپ و مقاومت بتن در تابستان

فوق روان کننده بتن

فوق روان کننده بتن اوپال OPAL

افزایش میزان روانی بتن در لوله‌های طولانی پمپ

فوق روان کننده بتن

فوق روان کننده بتن توتال TOTAL

افزایش اسلامپ و مقاومت بتن در تابستان

ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن کریپتون KRYPTON

ویژه تولید بتن با حفظ اسلامپ در زمستان

19 دیدگاه برای “۹ نوع کفسازی بتنی و کاربرد آن‌ها

  1. اشتراک‌ها: 10 افزودنی بتن کف سازی و بررسی کاربرد هر یک! | صنایع شیمی ساختمان رامکا

  2. اشتراک‌ها: جدول طرح اختلاط بتن کفسازی + راهنمای انتخاب مصالح و افزودنی ها و مشخصات

  3. یا امام حسن مجتبی🌹🌹 گفته:

    کوتاه‌ترین زمانی که میتونیم پروژه کفسازی رو کامل کنیم چقدره؟ البته تو مساحت ۱۰۰۰ متر مربع

  4. اشتراک‌ها: مراحل و روش اجرای کفسازی بتنی - صنایع شیمی ساختمان رامکا

    • پشتیبان سایت گفته:

      قطعا استفاده از بتن آماده به کیفیت و یکپارچگی کفسازی کمک خواهد کرد. لازم به ذکر است که از قبل نوع بتن و کیفیت بتن مورد نیاز باید به کارخانه سفارش داده شود و نکات لازم با واحد کنترل کیفی و تولید کارخانه بتن آماده بررسی گردد.

    • پشتیبان سایت گفته:

      دال بتنی یک عنصر سازه ای تخت و افقی و با سطح صاف می‌باشد که از بتن ساخته شده است. مثلا سقف های ساختمان بتنی نوعی دال بتنی است.

  5. 👏👏👏 گفته:

    مقالات شما واقعا کاربردی و مفید است و امکان رشد فرد را در زمینه کاری به خوبی فراهم می کند. خیلی خیلی ممنون از زحمات شما
    خدا قوت👌👌

  6. 👏👏👏 گفته:

    سایت رامکا یکی از جامع‌ترین و ساده‌ترین سایت‌ها به لحاظ دسترسی به اطلاعات و پیوستگی مطالب و محصولات مورد نظر در زمینه بتن است.

  7. کاظمی گفته:

    سایت رامکا یکی از جامع‌ترین و ساده‌ترین سایت‌ها به لحاظ دسترسی به اطلاعات و پیوستگی مطالب و محصولات مورد نظر در زمینه بتن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.